Part of me III./ Stévia

0:13 Joe 0 Comments

Zdravím Vás.

Myslíte na to, že cukor je DROGA ! Jeho účinky sú pomalé a veľmi ťažko poznateľné, ale veľmi účinne.  Výsledkom konzumácie cukru môže byť :

  §  zvyšuje riziko rakoviny žalúdka
  §  znižuje hladinu dobrého cholesterolu ( zvyšuje hladinu zlého cholesterolu)
  §  vznik srdcovo-cievnych ochorení
  §  vznik cukrovky
  §  problémy so zrakom
  §  zhoršenie akné

Ak chcete predísť týmto faktorom môžete cukor nahradiť prírodným sladidlom. „STÉVIA.“  

Čo Stévia je  ?

Subtropická a tropická rastlinka Stevia rebaudiana má svoj domov v pralesoch Južnej Ameriky. Pestuje sa vo veľkom v Japonsku a mnohých ázijských štátoch pre obsah steviozidov, ktoré sú unikátnym sladidlom. Listy stévie obsahujú veľa vitamínov a minerálnych látok, vďaka ktorým má aj liečivé účinky – zlepšuje krvný tlak, trávenie, má antibakteriálne účinky, znižuje cholesterol, bráni tvorbe žalúdočných vredov, zlepšuje spánok, zvyšuje imunitu, pomáha pri chrípke a nachladení, viaže volné radikály, zmierňuje pocit hladu. Výpočet nie je konečný. Indiáni v Brazílii a Paraguaji používajú extrakt aj pri liečbe ďasien a zubného kazu. Stévia spomaľuje starnutie kože a pomáha proti akné.


Ako pestovať Stéviu ?

  §  Stéviu môžete pestovať vonku v kvetináči. Dajte pozor na to, aby sa nespálili lístky. 
  §  Rastlinu musíte pravidelne zalievať pretože má nízko uložené korene.
  §  Lístky môžete zbierať niekoľkokrát do roka.
  §  Na zimu je vhodné presadiť Stéviu zo záhradky do kvetináča. Teplota nemôže klesnúť pod 5°C.
  §  V zime je Stévia bez listov.
  §  Rozmnožiť rastlinu je najvhodnejšie odrezkami. Samotnými semenami sa pestuje horšie. 

Koláč si s ňou neosladíte !

Stévia je niekoľko násobne sladšia ako cukor. Tešia sa z nej hlavne diabetici. Podľa odborníkov na obezitu a zdravý životný štýl by Stévia určite obohatila doterajšiu ponuku na trhu. No napriek tomu, že podporuje udržanie optimálnej telesnej hmotnosti si s ňou koláč neosladíte. Legislatíva EU vyhlásila ustanovenia, pri ktorých je presne určený počet kategórií potravín vrátanie nealkoholických nápojov. Akékoľvek iné formy sú naďalej zakázané.

Boj proti Stévií odštartovala Amerika !

Zdravú alternatívu cukru používajú Japonci už celé desaťročia, juhoamerickí Indiáni ňou liečia cukrovku a zubný kaz, ale európski úradníci stále dávajú prednosť repnému cukru. Sú teórie o tom, ako farmaceutické spoločnosti majú vynájdené typy pre liečenie rakoviny, lenže oni tieto možnosti radšej potlačia, aby mohli stále predávať drahé cytostatiká a podobne to je aj so Stéviou. V roku 1985 americké štúdia účelovo označili Stéviu ako nebezpečnú a preto ju úradníci zakázali. Hoci rastlinku iné výskumy neskôr očistili od podozrení, už v niektorých krajinách nikdy nedostala zelenú. A tu sprisahanecká teória pokračuje. Európska cukrárska loby predsa nemôže dopustiť, aby repný cukor vytlačili iné formy sladidiel. Ako zbraň slúžia dovozné clá. Zabezpečujú, že pre peňaženku priemerného konzumenta bude vždy dostupnejší repný cukor.


 Ak máte záujem o Stéviu, môžete si ju zakúpiť TU !


Šetrite svoje zdravie.

Dodo.




You Might Also Like